Аграрна лексика в сучасній англійській мові

  • Тетяна Вдовенко Ізмаїльський державний гуманітарний університет
Ключові слова: сільськогосподарська техніка, сільськогосподарські терміни, добрива, плодові культури, технічні культури, зрошення, рослини, типи грунтів.

Анотація

Статтю присвячено опису сільськогосподарської лексики в сучасній англійській мові. Робляться спроби класифікації сільськогосподарської лексики на матеріалі англійської мови. Описано основні сільськогосподарські галузі.

У сучасному світі сільськогосподарська лексика являє собою важливий пласт слів, пов'язаних з економічними кризами після пандемії COVID 19.

Сільське господарство це галузь економіки, спрямована на забезпечення населення продовольством і отримання сировини для ряду галузей. Сільське господарствоодна з найважливіших галузей промисловості, представлена практично у всіх країнах світу. Від стану цієї галузі залежить продовольча безпека держави. Проблеми сільського господарства прямо або побічно повязані з такими науками, як агрономія, тваринництво, меліорація, рослинництво, лісівництво та ін.

Зросле вживання сільськогосподарських термінів в сучасній англійській мові свідчить про великий обсяг лексики і доводить необхідність її класифікації. Мета статті виявити існуючу сільськогосподарську лексику в сучасній англійській мові. У даній статті пропонується класифікація сільськогосподарських термінів за їх значимістю. Пропонується доповнити існуючі словники сільськогосподарською тематикою, розширити розділи ґрунтознавства, рослинництво та ін. Проведене дослідження показало, що лексичний склад сільськогосподарських термінів значно ширше, ніж розглянутий у статті. Стаття містить лише частину термінів, які використовуються в сільському господарстві. Потрібно більш глибоке вивчення цього питання. Щоб спростити комунікативні відносини між країнами з аграрних питань, необхідно виділити сільськогосподарську лексику в окрему групу.

Виявлено, що ведуться дослідження щодо вдосконалення форм ведення сільського господарства, за допомогою методів селекції та генної інженерії виводяться нові види рослин і тварин, більш стійкі до шкідників, паразитів і володіють більш високими продуктивними якостями. Робляться спроби впровадити в цю сферу штучний інтелект. Тому необхідно буде розглянути цей новий словник. Перспективним напрямком може стати селекція і генетика (рослин і тварин) та особливості сільськогосподарської лексики в сучасній англійській мові.

Таким чином, в сучасній англійській мові існує окремий пласт лексики, об'єднаний спільною темою «сільське господарство». Результати дослідження можуть послужити основою для подальшого вивчення сільськогосподарських термінів в англійській мові.

Опубліковано
2021-04-12
Як цитувати
Вдовенко, Т. (2021). Аграрна лексика в сучасній англійській мові . Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (47), C. 18-22. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/400

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають