Новітні ідеї фізичного виховання у сфері дозвілля студентської молоді та шляхи їх творчого втілення

  • Геннадій Ярчук Ізмаїльський державний гуманітарний університет
Ключові слова: молодь, дозвілля, фізична культура, соціальне виховання, нетрадиційні засоби фізичної культури.

Анотація

Існуючі системи з фізичного виховання і практика соціально -культурної діяльності ставлять завдання по зміцненню здоров'я і фізичному розвитку особистості. Однак в цих умовах рекреаційно-оздоровча робота залишається однією з найменш вивчених областей, і, як наслідок, ефективність цієї діяльності невисока, причому найбільше занепокоєння викликають показники розвитку і фізичного здоров‟я молоді. Виникає необхідність активізації культурно – дозвіллєвої діяльності через включення в неї поряд з традиційними та нетрадиційних засобів фізичної культури. Це обумовлено також сучасними тенденціями молодіжної моди, прагненням до осягнення цінностей світової культури, привабливістю комплексу мотиваційних чи нників, які застосовуються в нетрадиційних засобах фізичної культури. Пошук нових шляхів залучення широких мас населення усіх вікових категорій до рекреаційно-оздоровчої дозвіллєвої діяльності, формування у них стійкої потреби в руховій активності передбач ає використання поряд з традиційними нетрадиційних видів фізичної культури (їх ще називають оздоровчими).
Дана стаття висвітлює напрямки пошуку нових шляхів підвищення соціально – виховної значущості фізичної культури сучасної молоді у сфері дозвілля, одни м з яких є застосування найбільш популярного у сфері дозвілля молоді комплексу нетрадиційних засобів фізичної культури.

Опубліковано
2021-02-25
Як цитувати
Ярчук, Г. (2021). Новітні ідеї фізичного виховання у сфері дозвілля студентської молоді та шляхи їх творчого втілення. Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (42), C. 159-166. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/397