Методичні особливості організації роботи гуртка з токсикології у закладі вищої медичної освіти

  • Олена Снісар Черкаська медична академія
  • Олександра Шевченко Черкаська медична академія
  • Каріна Ліфер Черкаська медична академія
  • Олена Маслюк Черкаська медична академія
Ключові слова: медична освіта, фармацевтична освіта, науково-дослідна робота, гурткова робота, токсикологія, гурток з токсикології.

Анотація

Стаття присвячена актуальній у реаліях сьогодення проблемі підвищення рівня підготовки з токсикології майбутніх медиків та фармацевтів. Проаналізовано можливості гурткової роботи для вирішення даного питання. Розкрито методологічні особливості організації роботи гуртка з токсикології у закладі вищої медичної освіти. Відмічено, що гурток дозволяє залучити студентів різних спеціальностей до науково -дослідної роботи, це уможливлює комплексне вивчення токсичних агентів без відокремлення їх природи та властивостей від фізіологічної дії та уміння надавати невідкладну допомогу. Визначено, що гурткова форма роботи забезпечує творчий підхід до вивчення питань токсикології, дозволяє розширити спектр отрут, що досліджується, швидко інформувати студентів про небезпеку отруєння новими токсичними агентами.
Охарактеризовано етапи роботи над темою дослідження: вибір теми та постановка проблеми, робота з інформаційними джерелами, обробка зібраної інформації, вирішення проблеми, презентація результатів дослідження. З‟ясовано, що гур ткова робота підвищує рівень професійних знань студентів закладів вищої медичної освіти, активізує їх пізнавальну діяльність, сприяє розвитку логічного мислення, професійно важливих якостей, підвищенню рівня інформаційної грамотності та володіння інформаційно-комунікаційними технологіями, забезпечує формування активної життєвої позиції, прагнення до професійного зростання.

Опубліковано
2021-02-25
Як цитувати
Снісар, О., Шевченко, О., Ліфер, К., & Маслюк, О. (2021). Методичні особливості організації роботи гуртка з токсикології у закладі вищої медичної освіти. Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (42), C. 134-142. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/394