Педагогічні умови збагачення словника дітей молодшого дошкільного віку

  • Олена Сахарова Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського
Ключові слова: педагогічні умови, принципи, словникова робота, збагачення словника, активізація словника, фізичне виховання.

Анотація

Стаття присвячена обґрунтуванню педагогічних умов збагачення словника дітей молодшого дошкільного віку в процесі фізичного виховання. Автор подає аналіз наукових досліджень, присвячених проблемі збагачення словника молодших дошкільників у різних видах діяльності; наводить приклади висловлювань відомих учених (С. Усової, Ф. Сохіна) щодо значення словникової роботи з молодшими дошкільниками; звертає увагу на фізичне виховання як засіб збагачення словника, що створює невимушений вплив на дитину під час засвоєння слів. Автор звертає увагу на обов’язкову наявність педагогічний умов у педагогічному процесі, що обумовлюють його ефективність, а значить і ефективність збагачення словника молодших дошкільників у процесі фізичного виховання. У статті визначено чотири педагогічних умови; відповідно до кожної умови пропонуються різні форми роботи з дітьми (казко терапія, арт-терапія, кольоротерапія, танцювально-рухова терапія, сміхотерапія, музикотерапія та ін.); розкриваються принципи створення навчально-мовленнєвого середовища; методи роботи з дітьми, за допомогою яких реалізовувалась та чи та педагогічна умова. Звертається увага на інтеграцію родинного виховання і суспільної дошкільної освіти.

Опубліковано
2021-02-17
Як цитувати
Сахарова, О. (2021). Педагогічні умови збагачення словника дітей молодшого дошкільного віку. Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (49), c. 121-127. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/348