Використання графічних реконструкцій на заняттях з історії українського війська

  • Іван Татаринов Ізмаїльський державний гуманітарний університет
Ключові слова: військова історія, наочність, графічна реконструкція, військово-історична ілюстрація, озброєння, спорядження.

Анотація

В статті піднімається проблема важливості дослідження військової історії в сучасній вищій школі. Розглядаються теоретичні та практичні питання, повʼязані з використанням наочності на заняттях з предмету «Історії українського війська». Наочність служить опорою в розкритті сутності історичних явищ, формуванні основних історичних понять і законів, забезпечує їх більш глибоке засвоєння. Наочні навчальні засоби впливають на студентів емоційно. Візуальне навчання розвиває в студентів спостережливість, уяву і памʼять, підтримує постійний інтерес до історичного минулого. Зокрема особлива увага приділена такому елементу наочності як графічна реконструкція. Реконструкція є однією з головних і найбільш важливих завдань історії, оскільки, відтворюючи образи та предмети минулого, ми отримуємо інструмент для їх сприйняття та інтерпретації. Аналізуються процес створення правильної графічної реконструкції. В статті наводяться основні досягнення у сфері в, військово-історичної ілюстрації останні роки. Подаються рекомендації щодо використання малюнків окремих художників з сучасних науково-популярних видань в якості наочного матеріалу до  певних темз предмету «Історія українського війська».

Опубліковано
2021-02-04
Як цитувати
Татаринов, І. (2021). Використання графічних реконструкцій на заняттях з історії українського війська. Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (46), C. 137-143. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/265

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають