Колективізація в Придунав’ї (1940-1953 рр.): використання мультимедійних презентацій в шкільному курсі «Історія рідного краю»

  • Ганна Градинар Ізмаїльський державний гуманітарний університет
Ключові слова: Українське Подунав’я, селянство, колективізація, тоталітарна система. мультимедійні презентації, пояснювально-ілюстративний метод навчання, краєзнавство, колгосп.

Анотація

У статті висвітлено аграрну політику радянської влади щодо сіл Українського Подунав’я у досліджуваний період. Показано, що у політичному відношенні за допомогою колективізації селянських господарств радянська влада намагалася придушити національно-визвольний рух, а в економічному – створити міцний механізм контролю за виробництвом і розподілом сільськогосподарської продукції, закласти підґрунтя тоталітарній системі.

Також визначено роль і значення застосування мультимедійних презентацій навчання у процесі вивчення матеріалу про рідний край. Розкриті особливості їх використання, як найбільш ефективного та багатофункціонального засобу, який інтегрує величезні освітні ресурси.

Опубліковано
2021-02-04
Як цитувати
Градинар, Г. (2021). Колективізація в Придунав’ї (1940-1953 рр.): використання мультимедійних презентацій в шкільному курсі «Історія рідного краю». Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, (46), C. 51-58. вилучено із http://visnyk.idgu.edu.ua/index.php/nv/article/view/256